Şahiner; ” Mehmetçiğin bu acı destanı, bir fedakarlık ve kahramanlık örneğidir”

 Şahiner; ” Mehmetçiğin bu acı destanı, bir fedakarlık ve kahramanlık örneğidir”

Şahiner; ” Mehmetçiğin bu acı destanı, bir fedakarlık ve kahramanlık örneğidir”

Belediye Başkanımız Abdulkadir Şahiner, 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatının 104. yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.
Sarıkamış’ın Türk toplumunun her kesimini derinden etkileyen acı bir hatıra olduğunu belirten Başkan Şahiner mesajında;“Birinci Dünya Savaşında Kafkas Cephesinde yaşanan ilk ve en büyük kara harekatı olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekatı, zor hava şartlarına aldırmadan vatanları için donarak can veren 90 bin askerimizin şehadete erdikleri bir hadise olarak hafızalarımıza kazınmıştır. Bu harekat bizlere Mehmetçiğin vatanı için her koşulda gözünü kırpmadan mücadeleye hazır olduğunu bir kez daha göstermiştir. Dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken bile kol kola giren ve ebediyete bu şekilde yürüyen Mehmetçiğin bu acı destanı bir fedakarlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar, birlik ve kardeşlik dersidir. Bizlerde bu mücadelenin kutsallığı ve kahraman askerlerimizin cesareti ile bu fedakarlığın bilincinde olarak onların izinde birlik ve beraberlik içerisinde vatan için her koşulda çalışmaya devam etmeliyiz.
Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Sarıkamış’ta ve yurdun her köşesinde kahramanlık örneği göstererek adını tarihe yazdıran tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor şükran ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad mekanınız cennet olsun.”dedi.

Önceki 2018 Aralık Ayı Belediye Meclis Toplantı Gündemi

Takip Edin

Sunguroğlu Mahallesi, Alparslan Türkeş Cd. , 19300 Sungurlu/Çorum